top of page

East Stratton ,Winchestar,UK


Eдна случайна снимка в Пинтерест,ме доведе в това скрито бижу,само на 10 мин с кола от Уинчестър. Беше любов от пръв поглед.Намира се на около 90 мин с кола от Северен Лондон.

Самото селце е малко,главната улица състояща се от десетина къщи от 17ти и 18ти век,местната кръчма(която беше затворена за реновиране ),църквата от 19ти век Вси Светии и мемориала на загиналите във войната.Имаше още две улички с по няколко къщи,но до там не успяхме да стигне,защото имаше табелки частна собственост.
Паркирахме директно на улицата пред кръчмата,защото най-малкия пътешественик е от 2 седмици без памперс и имаше нужда от тоалетна,за съжаление беше затворено.


Тръгнахме по улицата ,просто така да се насладим и да стигнем до къщата от снимката ,която ни доведе тук.Всички къщи са обитеми ,разбрахме го ,защото месните хора не са свикнали на внимание и нашата група състояща се от мама , тати,кака на 12г и ...не бебе на почти 3г им се стори странна и излезнаха да видят какво става и кой крещи "мамоо пиш " по улиците на китното им селце.
След това е фермерската къща East Stratton Farm House ,в която предлагат легло и закуска,ако решите да отседнете в района.

След това стигнахме до целта на нашето пътуване ,а именно къщата от Пинтерест,за любител на английските селца беше доста вълнуваща среща с миналото и една мечта по малко.
От лявата и страна се намира мемориала в чест на загиналите във войната.
А точно зад нея е църквата Вси Светии от 19ти век
Селцето наистина е малко и решихме да комбинираме пътуването си до там с посещение в Уинчестър,въпреки лошото време ,много ни хареса.За Уинчестър ще ви разкажа в следващия пост.


Надявам се разходката да ви хареса и да сте усетили поне малко духа на това прекрасно селце.Благодаря за отделеното време,ако желаете да получавате известия за нови дестинации може да се абонирате за блога ми.

П.С. да ви се случат много приключения и пътешествия

С уважение Polly P.


20 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page