top of page

Bibury,Gloucestershire,EnglandУилям Морис го обявява за най-красивото селце в Англия и определено има защо.Селцето и тихо и спокойно,красиви каменни къщи,уникални градини,като излязло от приказка.По голямата част изглежда ,точно както е изглеждало и преди 1000 г.

Карахме около 2 часа и половина от северен Лондон,за да пристигнем в миналото.Паркинга на главната улица беше пълен и спряхме в една уличка близо до църквата.
Първото нещо което видяхме ,след като пристигнахме беше Саксонската църква St Mary's Church ,която датира от 12 ти век.

След това продължихме пеша ,докато стигнем до главната улица на селото и се озовахме на прочутия Arlington Row.Това е най-популярната забележителност и най-сниманото място в селцето.Къщите са построени 1380г,като монашески магазини за вълна.През 17 ти век са преустроени , като къщички за тъкачи.


Bibury е разположено от двете страни на река Coln ,приток на река Темза,двете части се свързват с малки каменни мостчета,като откриват невероятни гледки към селцето.
Като страстен фотограф наснимах и аз Arlington Row и се отправихме отново към главната улица,където се намира пощата на селото,чайната и няколко впечатляващи частни имоти.Също запазили чара си през годините.
След китните къщички стигнахме до Хотел Лебед,архитектурата и градините му са в типичния за селцето стил.Той се намира на централно място и е на 10 мин пеша от всички интересни места в селото .Освен настаняване и място за хранене хотела е домакин на много сватби,ако искате сватба като от приказка , това е мястото.

След хотела се намира фермата за пъстърва .Тя съществува от 1902 г и е една от най-старите работещи ферми.Освен ,че можете да си закупите прясна пъстърва от фермерския магазин,можете сами да си хване риба.Един от рибарниците е обособен за тази цел и е голяма радост за малки и големи,фермата осигурява всичко необходимо ,дори може да поискате да ви почистят хванатата риба на място .Във фермата има места за пикник и специални места за бербекю ,където можете да си изпечете рибката и да си хапнете на място.


След фермата за пъстърва се намира Arlington Mill,там са изпращали платовете,тъкачите от Arlington Row,сградата е музей,в момента частна собственост.Надявам се разходката да ви хареса и да сте усетили поне малко духа на това прекрасно селце.Благодаря за отделеното време,ако желаете да получавате известия за нови дестинации може да се абонирате за блога ми.


П.С. да ви се случат много приключения и пътешествия .

С уважение PollyP.

29 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page